Nederlands  Engels
Nieuws
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2012
Archief 2011


Demo Burundi Drums
YouTube filmpje

Slagerij van Kampen en Rhythm for Revival
YouTube filmpje

Afrikadag
YouTube filmpjeNieuws
Benefietconcert
16 maart 2017

Benefietconcert voor Burundi

Op zaterdag 1 juli vindt een bijzonder concert plaats door Kamerkoor Réglisse en toporganist Dirk Luijmes.

Het koor voert uit: het prachtige motet ‘Warum ist das Licht gegeben’ van Johannes Brahms, liederen van Zoltán Kodály, het Salve Regina en enkele chansons van Francis Poulenc.

Dirk Luijmes speelt werken van Alexandre Guilmant en Louis Vierne, onder meer het Carillon de Westminster.

De leden van Kamerkoor Réglisse zijn zeer gevorderde zangers, afkomstig uit de beste kamerkoren van Nijmegen e.o. Voor deze gelegenheid staat het koor onder leiding van Margriet Stok en Jan Hein Egbers. Algehele leiding: Caroline Westgeest, Dirigent- Docent.

Benefietconcert

Zaterdag 1 juli 2017

17.00u – 18.00u

Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Entree: gratis,  vrijwillige bijdrage na afloop.

De opbrengst komt ten goede aan de educatieve projecten van Rhythm for Revival in Burundi

 

 

 
Slagerij van Kampen slaat de trom voor 10 jaar Rhythm for Revival
22 juni 2016

Op 18 november vieren Slagerij van Kampen en de Stichting Rhythm for Revival met een spetterend concert het 10 jarig bestaan van de Stichting. Deze Stichting ondersteunt in Burundi tambourprojecten. Tijdens de opleiding tot tambourinaire (drummer) worden kinderen geresocialiseerd en met elkaar verzoend, ongeacht hun etnische afkomst. Naast het goed leren trommelen, dansen, hoog springen en zingen krijgen alle kinderen en jongeren voorlichting over hygiëne, voeding en over de preventie van Aids. Inmiddels zijn er al meer dan 6000 kinderen opgeleid en zijn er in- en rondom de hoofdstad van Burundi, Bujumbura, 8 trommellesplaatsen. Slagerij van Kampen is inmiddels al 4 jaar ambassadeur van de Stichting. Ook heeft manager Eric Dieteren namens Slagerij van Kampen de lesplaatsen in Burundi bezocht, en heeft hij samen met de Stichting nauw contact met de leider van de lesplaatsen, Felix Niyonkuru.
Voor het  vieren van het 10 jarig bestaan van de Stichting komt Felix naar Nederland, waar Slagerij van Kampen op 18 november een concert geeft in Stadsschouwburg Nijmegen. Voor deze gelegenheid zal Felix ook nog op het podium verschijnen, en zullen de Afrikaanse en westerse slagwerkers samensmelten tot één geheel!
De voorstelling begint om 20.00 uur.
Kaarten zijn te bestellen via: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Voor meer informatie zie:
www.slagerijvankampen.nl

 
Slagerij van Kampen slaat de trom voor 10 jaar Rhythm for Revival
10 september 2012
Maandag 15 oktober 2012, De la Mar Theater Amsterdam: aftrap samenwerking Slagerij van Kampen en Rhythm for Revival.

Slagerij van Kampen is nu ambassadeur voor Rhythm for Revival. Dat is geweldig nieuws.


Slagerij van Kampen is: virtuositeit, originaliteit, grootse percussie!

Willem van Kruijsdijk, oprichter en artistiek leider Slagerij van Kampen:

Al vroeg was ik onder de indruk van de Burundi Drummers, ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik het voor het eerst hoorde. Later kwam ik er weer ergens mee in aanraking en werd meteen opnieuw gegrepen door deze unieke manier van unisono drummen, er ging een enorme oerkracht van uit. Ik wilde ook zulke muziek maken, met die zelfde expressie. Ik zocht mensen bij elkaar en zo is Slagerij van Kampen ontstaan, ons spel is inderdaad eigenlijk helemaal gebaseerd op deze manier van spelen. Ik ben de Burundi Drummers daar nog steeds dankbaar voor.

 
Admin login