Nederlands  Engels
Nieuws
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2016
Archief 2012


Demo Burundi Drums
YouTube filmpje

Slagerij van Kampen en Rhythm for Revival
YouTube filmpje

Afrikadag
YouTube filmpjeNieuws
Nieuw artikel
10 juni 2019

Ontmoeting met Felix in Kigali

Op 26 en 27 april ontmoette onze voorzitter Johan de Visser onze hoofddocent Felix Niyonkuru in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, buurland van Burundi. Johan was daar om les te geven aan twee universiteiten. Felix kwam per bus naar Kigali, omdat Johan door verblijf in een ander buitenland niet op tijd een visum kon aanvragen voor Burundi. Het weerzien was er niet minder om: het was bijzonder om elkaar weer live te ontmoeten, na het bezoek van Felix in Nederland in 2017 tijdens ons 10 jarig bestaan.

Ons project is weer met elkaar doorgenomen: hoe gaat het met de verschillende lesplaatsen; hoe gaat het met de docenten; hoe kunnen we de lesplaatsen verbeteren; hoe is het met de kwaliteit van de trommels gesteld?  Naar aanleiding hiervan heeft Felix een korte evaluatie per lesplaats opgesteld. Ook lichtte Felix toe dat aan het einde van een trommelcursus van zes maanden er drie groepen leerlingen zijn:

1) Leerlingen met goede resultaten: ongeveer 60%. Deze leerlingen zijn klaar met de opleiding.

2) Leerlingen met gemiddelde resultaten.: ongeveer 30%.  Deze groep volgt een tweede lesperiode, met focus op zang en dans.

3) Leerlingen met lage scores: ongeveer 10%.: deze mogen de hele cursus overnieuw volgen. Felix en Johan konden zo twee dagen met elkaar optrekken en op zaterdagavond zelfs nog naar een Dutch Kingsday party gaan smile

 

 

 
Beursvloer
13 november 2018

Op 5 november 2018 nam onze secretaris Caroline Westgeest deel aan de ‘Beursvloer van het Rijk van Nijmegen’: ‘Op de Beursvloer bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. In één of twee uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie en de match met het betreffende bedrijf’.

Onze secretaris had maar liefst drie matches!  Zie hieronder de match met de ‘Sesamacademie’.

 

Verslag Beursvloer:

https://vimeo.com/299260554

http://www.rijkvannijmegenuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer/

 
Slagerij van Kampen ambassadeur
4 november 2018

Sinds 2012 is Slagerij van Kampen ambassadeur van Rhythm for Revival. Tijdens elk optreden vraagt de band aandacht voor de projecten in Burundi. In de pauze en na afloop van alle optredens is er een collecte in de stand van de band.

Ook dit jaar heeft deze wereldvermaarde band besloten om onze ambassadeur te zijn. Een spektakel van deze virtuoze originele slagwerkgroep mag je niet missen. In het seizoen 2018-2019: Toccata da Fuga – letterlijk: ‘aangeraakt door vlucht’. In deze show speelt de samensmelting van culturen door de overweldigende oerdrift van de drums een grote rol. Klik voor de meest actuele lijst van optredens op www.slagerijvankampen.nl.

 flyer Toccata da Fuga  agenda Toccata da Fuga

 
Admin login