Nederlands  Engels
Nieuws
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2016
Archief 2012


Demo Burundi Drums
YouTube filmpje

Slagerij van Kampen en Rhythm for Revival
YouTube filmpje

Afrikadag
YouTube filmpjeNieuws - Archief 2012
Slagerij van Kampen wordt ambassadeur van Rhythm for Revival
10 september 2012

 

Sinds 2012 is Slagerij van Kampen ambassadeur van Rhythm for Revival. Tijdens elk optreden vraagt de band aandacht voor de projecten in Burundi. En na afloop van alle optredens is er een collecte in de stand van de band. Ook dit jaar heeft deze wereldvermaarde band besloten om onze ambassadeur te zijn. Daarvoor is Rhythm for Revival de band zeer dankbaar. Sinds 2012 hebben wij mede dankzij de collectes in Burundi negen lesplaatsen kunnen voorzien van ondersteuning in de exploitatie, de aanschaf van nieuwe trommels, de reparatie van trommels en de aanschaf van nieuwe trommelvellen.

Een spektakel van deze virtuoze originele slagwerkgroep mag je niet missen. Kijk voor een lijst van komende optredens op:

 

www.slagerijvankampen.nl

 

Willem van Kruijsdijk, oprichter en bijna veertig jaar artistiek leider van Slagerij van Kampen:

"Al vroeg was ik onder de indruk van de Burundi Drummers, ik moet een jaar of twaalf zijn geweest toen ik het voor het eerst hoorde. Later kwam ik er weer ergens mee in aanraking en werd meteen opnieuw gegrepen door deze unieke manier van unisono drummen, er ging een enorme oerkracht van uit. Ik wilde ook zulke muziek maken, met die zelfde expressie. Ik zocht mensen bij elkaar en zo is Slagerij van Kampen ontstaan, ons spel is inderdaad eigenlijk helemaal gebaseerd op deze manier van spelen. Ik ben de Burundi Drummers daar nog steeds dankbaar voor."

 

 

Slagerij van Kampen: ambassadeur voor Rhythm for Revival.

 

 
Admin login